Üdvözöljük
a Tüdőközpontban

Tüdő vizsgálat az Ön igényeinek megfelelően. A Tüdőközpontot 2004-ben azért hoztuk létre, hogy Ön egy helyen kapjon választ minden tüdőgyógyászattal kapcsolatos kérdésére.

Immunterápia a gyermekkori asztma kezelésében

Immunterápia a gyermekkori asztma kezelésében

A hagyományos terápiák mellett, válogatott esetekben létezik egy oki kezelési lehetőség is: az allergén specifikus immunterápia. Az immunterápiás kezelés segítségével hatékonyan csökkenthető a légutak gyulladása, ezáltal pedig a szteroid tartalmú készítmények alkalmazása is.

Az asztma a leggyakoribb krónikus légúti betegség gyermekkorban, felmérések szerint minden tizenötödik gyermeknél jelentkeznek a panaszok.

A betegség kezelésének célja a hörgőgörcs és a gyulladás megszüntetése.                                     
Előbbi a leggyakrabban inhalációs hörgőtágító alkalmazásával valósul meg, a gyulladás csökkentése pedig inhalációs szteroidok, valamint tabletta formájában adagolható leukotrien antagonisták segítségével történik.

Segítség az asztmás tünetek csökkentésében

A hagyományos terápiák mellett, válogatott esetekben létezik egy oki kezelési lehetőség is: az allergén specifikus immunterápia. Az immunterápiás kezelés segítségével hatékonyan csökkenthető a légutak gyulladása, ezáltal pedig a szteroid tartalmú készítmények alkalmazása is. A kezelés igénybevétele az elvégzett vizsgálatok és a szakorvos elbírálása alapján, minden esetben személyre szabottan történik.

Dr. Farkas Márta - gyermektüdőgyógyász

Fül-orr-gégeközpont

Visszalépés az előző oldalra...