Rólunk

Rólunk

Utolsó módosítás:2021.10.22 14:14

Tüdőközpont több mint 10 éve áll a felnőtt és gyermek tüdőgyógyászati kórképekkel élők szolgálatában. Célkitűzésünk a modern ügyféltámogatás mellett az otthoni távgyógyászat megvalósítása a tüdőbetegségek terén. Központunkban évek óta végzünk teljes körű kivizsgálást és kezelést az asztma, COPD, tüdőgyulladás és egyéb tüdőgyógyászati kórképek esetében. Rendeléseinken nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező szakorvosaink, valamint modern eszközparkunk várja Önöket, és a gyógyulni vágyókat.

Specializmus és innováció

Rendelőinkben évek óta sikeresen alkalmazzuk az asztma kezelésére az allergén specifikus immunterápiát, melynek keretein belül hozzászoktatjuk a szervezetet az asztmát kiváltó allergén jelenlétéhez. Központunkban kiemelkedően magas számban, évente több százan fordulnak meg allergén specifikus immunterápia alkalmazása miatt, mellyel megelőzhető az asztma kialakulása, illetve a már kialakult asztmát eljuttathatja akár tünetmentes állapotig is.

A technológiai vívmányok megjelenésében élen járva nem csak olyan korszerű gépek találhatóak meg nálunk, mint a vírus-, és baktériumszűrővel ellátott légzésfunkciós készülék (spirométer), de komplett ergosporimetriás készülékkel is rendelkezünk. Labordiagnosztikában mind az allergia kivizsgálás, mind a vér-oxigén szintet meghatározó pulzoximéter fontos szerepet tölt be a teljes körű kivizsgálásban. Pácienseink egészségét azonnali röntgen vizsgálati lehetőséggel is támogatjuk. 

Távorvosi szolgáltatás 

A COVID-19 ideje alatt egyre növekvő otthoni kivizsgálást szorgalmazó páciensigényekre reagálva, központunk folyamatosan bővíti a távorvosi szolgáltatását is. A távorvoslás – otthoni monitorozás elősegítésére - központunkban több távdiagnosztikai eszköz is elérhetővé vált.  A világon az első hordozható spirométert gyártó Vitalograph cég két terméke, a COPD-6 és az Asthma-1 mellett a lengyel tervezésű, hazánkban kizárólag nálunk megtalálható AioCare mobil-spirometriai rendszer is elérhető a páciensek részére. Távorvosi szolgáltatásunknál komplett eszköz betanítással, otthoni légzésfunkciós vizsgálat elvégzésének betanításával, után követessel állunk pácienseink szolgálatában.

Személyreszabott kezelés

Alapelvünk a tüdőbetegségek komplex kezelése, ezért a gyógyszeres terápia mellett kiemelten fontosnak tartjuk az egyéb, gyógyulást támogató eljárásokat is, mint például indokolt esetben a sóbarlangok rendszeres látogatását, vagy a légzést támogató gyógytorna alkalmazását.