Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

dr. Babai László Létrehozva: 2020.11.11 Módosítva: 2020.11.13

A Prima Medica Egészséghálózat 2020 év elejére elérte a havi 4000 fölötti pácienstalálkozást. Ennek a sikertörténetnek már több mint tíz éve fontos része a TüdőKözpont, amelyről dr. Babai László, a központot magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója beszélt a portfolio.hu-nak.

TüdőKözpont – a Prima Medica Egészséghálózat része

A Prima Medica Egészséghálózat, szakmailag specializált járóbeteg-rendelő. A TüdőKözpontban a célunk, hogy a tüdőgyógyászati kórképek kivizsgálását és kezelését a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk ellátni. Célkitűzésünk a modern ügyféltámogatás mellett az otthoni távgyógyászat megvalósítása a tüdőbetegségek terén.

 

Dr. Babai László, a központot magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója ennek kapcsán elmondta, hogy a TüdőKözpontnál egyre jobban barátkoznak az orvosok azzal, hogy otthoni légzésfunkciós készüléket adjanak ki. A koronavírus-járvány miatt a rendelői légzésfunkciós vizsgálatokat csak teljes beöltözés mellett lehet elvégezni, így időben és térben is el van határolva, kényelmetlenebb. Az otthoni légzésfunkciós készüléket viszont a beteg az otthonában, a képernyő előtt fújja meg. Az adatait az interneten keresztül megosztja a kezelőorvosával, és rögtön átjön a lelet. A folyamatot segíti távkonzultációs rendszerünk, mely saját informatikai fejlesztésünk.

 

A teljes cikk itt olvasható:

Koronavírus, egészségügyi törvény, orvosok - Mit tervez a milliárdos árbevételű magánhálózat?

Téma szakértője

6 kérdés az asztmáról

6 kérdés az asztmáról

Hazánkban 300 ezer körüli a diagnosztizált asztmás betegek száma. A korai felismerés és kezelés fontos, mert a betegeknél csak így lehet jó életminőséget és tünetmentességet elérni. Az asztma kialakulásáról és tüneteivel kapcsolatban dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyászt, a Tüdőközpont orvosát kérdeztük.

További részletek
Ezért fontos a helyes légzés – és így rontjuk el

Ezért fontos a helyes légzés – és így rontjuk el

Természetesnek tűnik, de sokan mégsem vesznek jól levegőt. Betegség vagy alkati kérdés is lehet az oka, a nem megfelelő légzés következményeit azonban előbb-utóbb mindenki megérzi. Dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosát a helyes légzésről kérdeztük.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica

Központjaink