Orvos Válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztel Doktor ÚR ,Doktornő
Szeretnék tájékoztatást kérni 71 éves nő vagyok 3 éve nem dohányzom. Cca 3 hete fáj a jobb oldali bordám a hónaljtól kisugározva előre mint ami meghuzódott. Háziorvosom rtg átvilágitást kért Eredményem a következő A rekesz mélyen áll Pleuralis folyadék friss infiltratum nem láthatő A középárnyék gracilis. A kisvérkörben artériás nyomásfokozódásra utaló jelek láthatók PTX nincs Törés a bordákon nem látható. A családorvos szerint nincs teendőm. Valószinű egy huzódás. Engem viszont aggaszt a" P.Hipertónia" esetleg nem utalnak a jelek erre a betegségre? Van-e további vizsgálatokra szükségem Fulladást nehézlégzést még nem érzek. Kardiológiára félévente járok 2 hete voltam mivel a vérnyomásommal vannak problémák.Erre gyógyszert szedek Tisztelettel várom a válaszát Kiss Józsefné
Kedves Kissné!

A jobb oldali bordatáji fájdalmat ugyan nem okozza, de oda kellene figyelni a P Hypertoniára (azaz a tüdőér nyomás emelkedésére).

Ezt a kardiológus egy ultrahangos vizsgálattal tudja megállapítani, hogy milyen súlyosságú. Egy egyszerű EKG és a vérnyomás tabletta ellenőrzése erre nem alkalmas.

Amennyiben rendelésemre elhozza a kardiológus ultrahangos leletét, készséggel megválaszolom, hogy fennáll-e Önnél a pulmonalis hypertonia. (Persze ezt a kardiológus is meg tudja mondani.)



Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

pulmonológus szakorvos

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel