Orvos Válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt doktornő! Kisfiam 4.5 éves Asthma Bronchiale diagnozisa van amire eonic nevezetű gyógyszert szed. A tünetei nem lettek jobbak 1 hónap gyogyszerszedés után sem .Állandóan köhécsel sípol. Születésétől fogva nagyon leizzad elalvás után. A napokban figyeltem föl rá hogy sötét színű pizsamáján és párnáján fehér foltok vannak.Olvastam CF betegségről és rájöttem valószínűleg só foltok amit megízleltem és valóban só volt rászáradva a pizsire amit éjszaka kiizzadt.Ön szerint is figyelmeztető jel lehet ez túl sós verejték? Érdemes lenne verejték vizsgálatot elvégeztetni? Egyébként súlya 19 kg 110 cm jól fejlett gyermek a széklete is rendben van. Válaszát előre is köszönöm Anett.
Kedves Anyuka!



Igen, ha ilyen tüneteket észlel, akkor érdemes verejték tesztet végeztetni, de az asthma miatt, amúgy is kell gondozásra járniuk. A gondozó orvossal is beszéljen a nem javuló tünetek miatt.



Dr Somogyi Éva

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel